— MTB GENT 202.0 —


Dank jullie wel voor de positieve feedback op onze eerste editie. Dit doet ons alleen maar nog meer goesting hebben om volgend jaar de MTB GENT 202.1 te organiseren.

Het concept zal hetzelfde blijven: GPX-rit, geen pijltjes, geen georganiseerde bevoorrading, maar wel een EXTRA afstand: drie afstanden dus volgend jaar: 102.1 , 152.1 en 202.1

!!! TOT VOLGEND JAAR !!!


Maredsous heeft de Epic 200, Houffalize zijn Roc d'Ardenne, in Nederland bestaat de Bartje 200 en de Grand Raid Godefroy in Bouillon staat ook al jaren op de marathonkalender.

Het werd dus hoog tijd dat de MTB-hoofdstad van Oost-Vlaanderen daar ook iets aan toevoegde... :-)

En zo geschiedde...


2020 leek ons het ideale jaar om de mtb-marathon van Gent te lanceren.
MTB Gent for LIFE presenteert daarom, in samenwerking met Decathlon Gent en De Roos op zaterdag 29 augustus 2020 de langste self-supported mtb-marathon ooit rond en in Gent.

Waarom 202.0?
Omdat we nu 2020 zijn... Dus exact 202,0 kilometer lang. Volgende editie doen we er 100 meter bij... enz. Jullie mogen zich aan zeker 100 km offroad verwachten onderweg, met passages in De Munte, de Hospicebossen, de Lembeekse bossen,... Om de 50 km zal er de mogelijkheid zijn om zelf bevoorrading in te slaan. Voor wie 202,0 km net te veel is, is er ook de mogelijkheid om 101,0 km te rijden.

Dat 2020 ook het Corona-jaar zou worden, daar was bij het oorspronkelijke idee nog geen sprake van, maar... we gaan dit alsnog organiseren.

Om het volledig Coronaproof te houden, gaan we voor een "beperkte" groep die zich kunnen inschrijven, dus VOL = VOL. Om in het thema te blijven kunnen in totaal 202 mountainbikers deelnemen die dag aan de 202,0 km of de 101,0 km.

Ook is voorinschrijving verplicht, de dag zelf wordt niet meer ingeschreven!

Gelieve het reglement hieronder grondig door te nemen.

Inschrijven kan niet meer. 't Is VOLZET ! Tot volgend jaar!

Wat mag je verwachten?

  • koffietje bij het vertrek
  • start-bevoorradingspakket van Decathlon Gent
  • gpx-bestand ( wordt je opgestuurd via e-mail)
  • verfrissend drankje achteraf in de zomerpopupbar in het Wolterspark
  • onvergetelijke MTB- ervaring rond Gent
  • een aandenken aan deze dag
  • een deel van je inschrijvingsgeld gaat naar een goed doel tijdens de warmste week.

Wat mag je niet verwachten?

  • een VTT zoals je gewoon bent, dus geen bevoorrading onderweg
  • bewaakte fietsenstalling (want ook dit wordt afgeraden door de coronamaatregelen, er zullen wel nadars beschikbaar zijn.)


Voor allerhande vragen: info@mtbgent.be